Железопътният трафик в Гърция ще бъде възобновен постепенно от 22 март

...
Железопътният трафик в Гърция ще бъде възобновен постепенно от 22 март
Коментари Харесай

Влаковете в Гърция се движат нормално от 22 март

Железопътният трафик в Гърция ще бъде обновен последователно от 22 март след най-смъртоносната влакова катастрофа. Това заяви Агенция Франс Прес, като цитира министъра на превоза Георгиос Герапетритис.

Припомняме, че петдесет и седем души, доста от които студенти, загинаха при преден конфликт на пътнически и товарен трен в Централна Гърция на 28 февруари.

Четирима железопътни чиновници бяха упрекнати, но публичният яд се концентрира върху дългогодишното неприятно ръководство на мрежата и страната беше разтърсена от поредност от от време на време жестоки всеобщи митинги.

В неделя около 12 000 стачкуващи се събраха пред Народното събрание, до момента в който 5 000 излязоха по улиците на втория град Солун, сподели полицията.

Премиерът Кириакос Мицотакис, който се бори да бъде избран отново до месеци, беше изправен пред апели от някои протестиращи да напусне поста.

Той беше подложен на критика за това, че в началото уточни " човешка неточност " като причина за случая и упрекна дежурния шеф на гарата по това време, който сякаш случайно е насочил влаковете към същия сектор от коловоза.

Но железопътните синдикати отдавна предупреждават за проблеми в бранша, като непълен личен състав.

Главният опозиционен водач Алексис Ципрас също упрекна държавното управление, че не обръща никакво внимание на многократните им предупреждения през последните две години.

Началникът на гарата е измежду четиримата чиновници на железниците, на които са повдигнати обвинявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР